• slider-image

BETON


Voordat u kiest voor een betonvloer

Bij het storten van een betonvloer zal er na het vlinderen of polieren een curing compound worden aangebracht. Deze heeft als doel het vocht in de betonvloer zo lang mogelijk vast te houden om zo een te snelle uitharding te voorkomen. Bij een te snelle uitharding kunnen er immers barsten ontstaan. De curing compound vormt dus als het ware een laagje op de betonvloer. Deze curing zal na verloop van tijd verdwijnen door het poetsen en bewandelen van de betonvloer. Deze curing verdwijnt eerst op de plaatsen waar er het meest gewandeld wordt, waardoor er als het ware wandelsporen kunnen ontstaan.

Doordat de curing -al dan niet overal- verdwenen zal zijn, zullen de poriën van de betonvloer terug open gaan staan waardoor het vuil opnieuw zal kunnen indringen. Op die manier kunnen er vlekken gevormd worden die permanent zijn. Denk hierbij onder andere aan vetvlekken en vlekken door algemeen huishoudelijk gebruik.

Is er reeds curing aangebracht?

Dit probleem pakken we aan door de curing compound overal te verwijderen door de betonvloer te schuren. Dit eventueel in combinatie met het gebruik van biologisch afbreekbare producten. Nadien wordt de betonvloer geïmpregneerd en geseald indien nodig.

Moet er nog gestort en gevlinderd worden?

In samenspraak met het bedrijf dat de betonvloer legt kunnen wij onze impregnaten aanbrengen na het vlinderen in plaats van de normale curing zodat bovenvermelde problemen vermeden kunnen worden.

Beton met een curinglaag die vlekt en afgelopen is.

contacteer ons